Biała glina lecznicza jadalna – stosowanie

Biała glina lecznicza jadalna – jak ją stosować wewnętrznie?
Kuracja – roztwór z gliny do picia.

O właściwościach i składzie gliny białej jadalnej można przeczytać w Artykule: Argilloterapia

Wskazania:Biała glinka lecznicza jadalna
– różnorodne zatrucia toksynami, alergeny;
– ostre i chroniczne rozstroje jelitowe różnego pochodzenia (szczególnie u dzieci);
– bóle w obszarze „splotu słonecznego”; wzdęcie brzucha, zgaga, niestrawność, spowodowana nadmiernym spożywaniem alkoholu i nikotyny, kawy, lekarstw lub poważnym zaburzeniem diety; dysbakterioza;
– zapalenie przełyku, spowodowane cofaniem się do niego treści żołądkowej;
– choroby żołądka z podwyższoną lub normalną kwasowością (chroniczny i ostry nieżyt żołądka, choroba wrzodowa) i dwunastnicy (stan zapalny żołądka, choroba wrzodowa);
– zapalenie okrężnicy, gastroenteritis – zapalenie śluzówki żołądka i jelita cienkiego;
choroba niedokrwienna serca; astma oskrzelowa.

Przygotowanie:
10g (1 łyżeczka) proszku rozpuścić w 1/2 szklanki zimnej wody (nie należy wykorzystywać naczyń metalowych).

Stosowanie:
przygotowany roztwór stosować wewnętrznie 2 razy dziennie, 30 minut przed posiłkiem.
Rano na czczo w godz. 7:00 – 9:00 i wieczorem w godz. 19:00 – 20:00.
Przyjmować 6 dni, następnie zrobić przerwę 12 dni i ponownie przyjmować 6 dni.
W ciągu całego cyklu stosowania należy przyjąć 24 x 20g – 240g.
W razie potrzeby cykl leczenia można po przerwie powtórzyć.

Dostępna w opakowaniu 200 g